Πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσεις στον χωρισμό, επειδή θεωρείς ότι δεν ταιριάζετε, ότι δεν περνάτε καλά ή ότι ο άλλος δεν σε «γεμίζει», καλό είναι να απαντήσεις σε τέσσερις ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να διαπιστώσεις κατά πόσο σωστή ή όχι είναι η απόφασή σου.

Φροντίζεις αρκετά τον εαυτό σου; Αν δεν αισθάνεσαι ευτυχισμένος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ευθύνη βαραίνει τον/τη σύντροφός σου. Αν δεν φροντίζεις αρκετά τον εαυτό σου, δεν ασκείσαι, δεν τρως σωστά και δεν κάνεις όσα αγαπάς, προφανώς και η λύση είναι αλλού και δεν έχει να κάνει με τον χωρισμό.

Θέλεις πραγματικά να αποχωριστείς τον/την σύντροφό σου; Δεν θέλεις πια να είσαι με το συγκεκριμένο άτομο ή απλά δεν αντέχεις την ρουτίνα; Αν συμβαίνει το δεύτερο υπάρχουν τρόποι για να την αλλάξεις χωρίς να φτάσεις μέχρι τον χωρισμό.

Είσαι πρόθυμος/η να κάνεις αλλαγές στη σχέση; Για να υπάρχει ενθουσιασμός στη σχέση χρειάζεται να προσπαθήσουν και οι δύο. Αν λόγου χάρη θεωρείς ότι ο/η σύντροφός σου πρέπει να κάνει περισσότερα, είναι σημαντικό να του το πεις.

Επικοινωνείς τα προβλήματα της σχέσης με τον/την σύντροφό σου; Κάθε σχέση έχει τις δυσκολίες και τα προβλήματά της, τα οποία δεν λύνονται ως διά μαγείας ή επειδή ο ένας μαντεύει τι σκέφτεται ο άλλος. Χρειάζεται λοιπόν να επικοινωνεί κανείς με τον άλλο όσα τον απασχολούν και αυτό είναι ένα καλό βήμα για να μην συσσωρεύονται τα προβλήματα για χρόνια, οδηγώντας στον χωρισμό.

 

 

 

Source link